Tuesday, November 03, 2015

Ke House Of lighting


Assalamualaikum dan salam november 2015.

Lama dah ibu x updated blog, mostly jadi silent reader je. nak komen banyak line x clear,nnti bos nampak dekat office. heeee.....

InsyaAllah hujung bulan ni kami sekeluarga akan berpindah ke rumah baru yang selang 4 buah rumah dari rumah sekarang. Rumah yang kami duduk sebelum ini kami sewa, dah kenen2 ke owner tetapi owner tak mahu jual. Dan Alhamdulillah kami dapat beli rumah di kawasan yang sama cuma selang beberapa rumah sahaja.

Bukan itu sahaja,bulan 11 ni office pun akan berpindah ke kelana jaya. Pada bulan 4 tahun ni kami telah di pindahkan dari shah alam ke petaling jaya kerana state selangor di pecahkan lagi daerah kepada petaling jaya. tujuan untuk lebih bagus dan lebih mudah untuk manage dan generate revenue syarikat (itu hal depa la). Selangor kan besar..... :D

process loan rumah kami berjalan dengan keadaan sangat pantas, dalam tempoh sebulan lebih kami sattle keluarkan duit KWSP dll. Ini semua hasil dan kecekapan peguam yang pantas menguruskan loan kami. :)

Dan sekarang rumah dalam process renovation. Reno yang simple dan sedikit,tak melibatkan major reno sebab benda tu mungkin pada masa akan datang sebab memerlukan budget yang tinggi. Berbalik pada tajuk yang ibu tulis, pada beberapa minggu yang lepas kami telah pergi ke kedai lampu yang glamer dalam blog dan jadi bualan mulut orang ramai berkenaan harga murah lampu kedai ini. Nama kedai house of lighting, secara amnya ibu boleh cakap harga dia memang berbaloi2 dan murah nak compare kedai lain di puchong. kedai lain di puchong yang kami pergi lagi mahal even avalon yang dekat corner highway pun tak semurah seperti mereka. Ini alamat penuh dan GPS coordianate kedai tersebut. kita layan gambar....... salam sayang. :)


GPS coordinate: 2.989996, 101.620609
Alamat: 35, Jalan Bpu 6, Kawasan Perniagaan Bandar Puchong Utama, 47100 Puchong, Selangor
Waktu perniagaan:
Selasa - Sabtu : 10.30am - 6.00pm
Ahad: 12.00pm - 5.00pm
Monday: Off day







antara lampu luar rumah yang di pamerkan,dari gaya klasik sampai ke moden.








barisan lampu downlight yang murah, ibu besarkan gambar supaya anda semua senang nampak harga pada lampu tersebut.


Lampu untuk porch kereta. cantik.......



barisan lampu yang sangat menarik perhatian ibu. :)


kipas ada macam2 jenis...pilih je mana yang mahu, yang penting fungsi dan murah.



 lampu gantung....








 

 





















kedai dah nak tutup, pukul 5 mereka tutup tapi masih ramai orang di dalam. nak elak dari orang ramai terus masuk, mereka akan tutup pintu grill depan dan buka pintu tepi untuk keluar.  :)

tips masa di sana:

1. Masuk kedai dan pilih mana2 lampu yang berkenan di hati
2.Panggil sales person yang berbaju kuning yang akan merayau sana2 sini tu dan bagi tahu berapa banyak unit yang kita mahu dll.
3. Selesai semua barang yang sales person ambil mereka akan hantar untuk check, kalo ada 1000 biji lampu. Maka 1000 la mereka kene check. (masa ni make sure kita depan mereka dan tunggu)
4. selesai checkup, proceed bayaran, tekan no giliran dan tunggu no di panggil.
5. selesai bayaran bawak resit ke depan pintu dan ada PIC yang akan check list barang kita beli dan baru mereka angkat masuk ke dalam kereta.







kesian anak ibu keletihan....ramai sangat orang sampai berlaga2 punggung.






lampu paling menarik perhatian ibu...ibu tak beli,sebab tak rajin nak buat maintanace atau mengelap.


dan gambar bawah ini antara lampu yang kami beli. yang belum cukup kipas atas tengah dan juga lampu porch kereta.








2 comments:

  1. Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi di atas komen2 sahabat semua,Insyallah saya akan cuba balas komen2 sahabat (jangan marah atau bersedih jika lewat mambalas). Sayang anda semua. Dan arigato gozaimas. :)