Monday, March 31, 2014

Hadiah Hari Jadi In advance

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Harini 31/3/2014 dan esok 1/4/2014 maka genaplah umur ibu yang ke....ehem2....(kuikui). En.papa telah bertanya kepada ibu hadiah hari jadi ape yang ibu nak. Dan dengan pantas ibu jawab breadmaker tanpa sebarang talian hayat.

Dah lama ibu survey breadmaker(BM)....lama sangat. ibu rasa ada dalam beberapa tahun ibu usha BM. Tapi alhamdulillah impian ibu tertunai tahun ni sempena hari kelahiran ibu yang ke ehem2.  :P

En.papa setuju untuk belikan BM,jadi en.papa suro ibu cari kedai mana jual BM.  Ape yang ibu tahu BM yang jenama popular sangat mahal dan kebetulan tesco ada buat promosi BM harga RM 199.00 dan promosi sehingga 2 April. Tanpa berlengah hujung minggu lepas ni ibu ajak en.papa pergi....sampai ke sana dan tgk BM en.papa pula yang tak berkenan. Katanya kita beli yang lain. Aik???? kita nk beli yang murah dia pulak tak bagi......ececehhhh (terharu konon..kuikui...)

Di sebabkan cosway pun tengah promosi BM untuk katelog bulan april jadi ibu pun ajak en.papa pergi beli... Alhamdulillah en.papa setuju beli...... huhu( habis point ibu dalam cosway)  (T.T'')

Tapi ibu sangat bersyukur sangat...inilah hadiah paling ibu suka sepanjang hadiah birthday yang papa belikan. suka sangat2.......sangat2 suka. Balik terus bukak kotak godek2...bukak sana sini sbb terlalu excited padahal hari sabtu lepas masih belum birthday lagi. bukak hadiah awal sangat.....kuikui.


Masih ada promosi sampai 2 April....jom beli


Hadiah dari en.papa.... :) 


Program dia. 


comel je rupa dia....gemuk2 gitu.  :)


Ini adalah program yang ada untuk breadmaker......macam2 boleh buat.


Rupa belah dalam,bukak dalam akan nampak measuring cup dan teaspoon dia sertakan sekali.


Bilah untuk uli roti di buat dari besi dan nk pasang sangat senang....masuk je ikut alur lubang untuk bilah dah siap....


Dah siap...leh buat roti. ececeehhh....


Sebelah kiri dan kanan dan belah atas ada lubang2khas untuk keluarkan udara panas semasa proses memasak roti.


Manual book untuk BM.  

Itu sahaja catatan kenangan ibu sempena hadiah birthday ibu....akan ibu manfaatkan sepenuhnya. Gardening tak di lupakan....nnti updated pasal gardening balik. hehe.....

Ibu hadiah kan gambar japanese rose putih ibu......japanese rose kesayangan ibu yang di tanam atas tanah. hidup subur dan berbunga berseri2 di sebalik timbunan kompos,pokok terung dan pokok kacang panjang renek.  :D


7 comments:

  1. Wah..selamat hari jadi in advance..best sesangat dapat hadiah breadmaker tuh..sy pun tumpang seronot...nak beli jugak tuh..nantilah balik nanti pasti kukebas satu inshaallah..hheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih UAA, bilanye nak balik mesia? :)

      Delete
  2. happy birthday 2U ...hadiah besar tuu..selamat me`roti' yaa....nnt upload gambar roti yang gebu tu k

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sud@is, excited sangat ni nk meroti....hehe.....berdebar2 pun ada.

      Delete
  3. Happy birthday in advance ibu Qis..seronok meroti nanti tu... tunggu apa reaksi Qis dengan alat ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih banyak2 kak mar, mmg syok dapat meroti.....reaksi anak dara saya bila nampak breadmeker ni kak mar,dia bukak tutup breadmaker saya punya penutup.....degung degang....uwaaaa!!!. sentaphatimaknak.

      Delete
  4. happy birthday ibu qis...:D
    sama la plk BM kita ni..beli kt cosway gak guna point..ha klu nak meroti sila jenguk jintanmanis.com pastu combine resipi dgn azie kitchen..mavelous!

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi di atas komen2 sahabat semua,Insyallah saya akan cuba balas komen2 sahabat (jangan marah atau bersedih jika lewat mambalas). Sayang anda semua. Dan arigato gozaimas. :)