Wednesday, April 10, 2013

Sawi 5 star



Mlm semalam di simbahi hujan....banyak yg rosak dan teruk di timpa hujan.

Lemon basil.

Petik pagi tadi nak masukkan dalam kereta.

MIL: Nk buat ape tu?

Ibu: Nk letak dalam kereta bagi wangi.

MIL: Daun ape tu?

Ibu: Lemon basil mak......(senyap kejap sambil berfikir.....mak faham tak aku cakap orang putih ni?)

Ibu: aaaaaa.....Ini selasih mak....Sambil pergi ke MIL dan bagi MIL pegang.

MIL: mmmm~~~~ sedapnye bau. Kalo bubuh dalam laksam sedap ni.

Ibu: Buh dalam laksam????????? (sambil berlalu dengan penuh pertanyaan dan MIL menjalan kan agenda keliling mini garden ibu) 

:)

8 comments:

  1. Banyak2 basil..sy tak reti nak bezakan..btw basil sy yg kat kbun tuh dah selamat dikuburkan sbb rs cam nyemak jer..gunanya tak...uhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...kalo dah tak pakai cantas je la kan. Basil ni mmg banyak di pakai org putih...mcm kita ni tak berapa nk guna pakai herb gitu sebab tak tau celah mana nk modify. :)

      Delete
  2. wah, sawi 5 star. Looking good. Nanti dah try tell me the different boleh tak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok,will let u know....if im manage to harvest. hehe...

      Delete
  3. betul sedap taruk dlm laksam or laksa...buat lah...wangi lagi berselera makan...:D
    sawi 5 stars ni pun tak semai2 lagi benih nya..sbb berfikir nanti cepat bercambah..mana nak alihkan..ketandusan tempat dah..

    ReplyDelete
  4. oooo daun dia boleh wangikan ye? boleh ganti daun pandan gitu.. ye..

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi di atas komen2 sahabat semua,Insyallah saya akan cuba balas komen2 sahabat (jangan marah atau bersedih jika lewat mambalas). Sayang anda semua. Dan arigato gozaimas. :)